• 1 of 3

  • 2 of 3

  • 3 of 3

BELLAHØJ KIRKE

Bellahøj Kirke ligger for foden af Bellahøj ud mod Frederiksborgvej. Der bygget i 1962. Arkitekterne Mogens Irming og Tage Nielsen var blandt de mest progressive arkitekter i efterkrigstidens Danmark. De står også bag helhedsplanen for Bellahøj, der blev banebrydende for dansk boligbyggeri.
Irming og Nielsen var ikke arkitekter på nogle af højhusene, men de fik med Bellahøj Kirke lov at sætte deres signatur på helhedsplanen.

Typisk 1960’er arkitektur
Den lille kirke med den stærke geometriske udformning indgår i en stille dialog med omgivelserne. De røde mure taler til etageejendommene ved siden af og kobberpyramidetaget formår at gøre så meget væsen af sig, at det ikke går i eet med de bemærkelsesværdige højhuse. Kirken er i udformning og materialer typisk for begyndelsen af 1960’erne: Flade tage og ubrudte murstensflader og sortmalede, sammenhængende vinduespartier.

Lille kirke – stor fortælling
Kirken bidrager fint til det billede af velfærdssamfundet, som Bellahøj tegner. En kirke blev anset nødvendig for det nyanlagte boligområde ligesom fællesvaskeriet og butikstorvet. Men forholdet mellem by og kirke er modernismens og langt fra det tidligere samfunds. Her er det menneskernes by, som dominerer byens skyline, ikke kirketårnene og kirken er et intimt sted, der først opdages tæt på. Det gør kirken til et af de interessantste bykirker fra nyere dansk tid.


, , ,

Del

Skriv kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Terrybrank

august 11, 2020

ссылка гидра анион - адрес гидры, зайти на гидру без тора

Your comment is awaiting moderation.