Om arkitekturet

arkitekturet er en videns- og konsulentvirksomhed, som
hjælper private, myndigheder, foreninger med at tænke
kulturarv og bevaring ind i bygningsforvaltningen.

Ansvar for omverden

Tværfaglige teams, som passer til opgaven

Og så er jeg altid interesseret i at mødes over en kop kaffe, hvis du har noget på hjertet om kulturarv og bevaring. Skriv på gp@arkitekturet.dk eller ring på +45 42 46 80 67 hvis du har noget på hjertet.

Bevaringsværdier er noget som vi er fælles om at finde og det er vigtigt at det er forankret så bredt som muligt hvis det skal aktiveres. Jeg har qua min erfaring fra foreninger en meget bred kontaktflade, og alt efter opgavetypen teamer jeg op med andre fagfolk fra Danmark eller internationalt: ingeniørere, historiker, landskabsarkitekter, konservatorer og materialeanalytikere .. Er det interessant så går jeg også på tværs af traditionelle grænser: jeg samler mange forskellige interessenter omkring bordet, ikke kun andre rådgivere, men også med museer, investorer, myndigheder eller hvem der nu er nødvendig for at styrke interessen og opmærksomheden omkring et sted og et projekt. Jo flere forskellige vinkler på kulturarven, jo stærkere bliver den.

Kulturarv handler om bæredygtighed, etik og at tage socialt ansvar. Det handler om at tænke langsigtet og have vilje til at passe på og udnytte de store ressourser, som er bundet i vores bygnings- og landskabsarv.

Grethe Pontoppidan

Tillidshverv og udmærkelser

Grethe er aktiv i forskellige fagorganisationer. Hun er formand for udvalget for Nyere Tids Arkitektur (NTA) under Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur.

Grethe er arkitekt og byggeøkonom med en master i arkitektonisk kulturarv og mere end 20 års erfaring fra praktisk arkitektarbejde.
Grethes kernekompetencer er evnen til både at styre proces, økonomi og kvalitet og samtidig arbejde med grundlæggende arkitektoniske og bevaringsmæssige problemstillinger.