• 1 of 8

  • 2 of 8

  • 3 of 8

  • 4 of 8

  • 5 of 8

  • 6 of 8

  • 7 of 8

  • 8 of 8

Historisk Beton. Hvorfor og hvordan bevarer vi det?

Fyraftensarrangementer om historisk beton om for Dansk Beton og Dansk Betonforening 2019

Beton har været afgørende for udviklingen af alt byggeri i det 20. århundrede. Det blevet synonymt med moderne bygningsarv. Det har giver os nye former, nye oplevelser og det bærer på store historier om samfundsforhold, industri og håndværk, mennesker og kultur. Derfor er det vigtigt at bevare historisk beton.

Foredragsrækken for Dansk Beton og Dansk Betonforening er tilrettelagt for Dansk Beton af Grethe Pontoppidan, arkitekturet aps med back up fra Torben Seir og Sanne Spile fra Seir Materialeanalyse A/S og ingeniør, docent ved DTU Tommy Johansen. Formålet er at få sat fokus på beton som et historisk materiale og betonbevaring.
De seks arrangementer former sig som en rejse gennem dansk betons historie: fra før 1890 hvor man byggede i uarmeret beton, op igennem 1900-tallets jernbeton-udvikling til 1970’ernes storskala byggeri. Hvert arrangement byder på en rundvisning i et bevaringsværdigt betonbyggeri og foredrag om beton og betonbevaring fra ingeniører, arkitekter, historiker, fredningsmyndigheder, ejere …Det andet arrangement blev holdt på engelsk med foredrag af præsidenten for ICOMOS’ kommite for det 20. århundrede, Gunny Harboe. Alle arrangementer slutter af med en tværfaglig debat i plenum.

 

Alle arrangementer har været fuldt bookede. Deltagerlisten har været en ideel blanding af både teknikere og humanistister, som på den ene eller anden måde arbejder med bevaring og beton i praksis. Arrangementerne har fået omtale i flere medier og Dansk Betonforenings deltagerevalueringer ligger i top.
Dansk Beton har filmet foredragene, som kan ses på Dansk Betons hjemmeside.

 

Udsnit fra foto og illustrationer til programmet af:
Vestvolden. Foto Lars Schmidt for Realdania
Herlev Hospital. Foto Torben Eskerod for Dansk Beton
Høje Gladsaxe. Foto Gladsaxe Byarkiv
Overformynderiet. Tegning af Fritz Schegel. Kilde ukendt. Venligst fundet af BS Arkitekter
Palægaragerne 1947. Arkivfoto Ukendt kilde og fotograf venligst fundet af Elgaard Architecture
Unity Temple. South Elevation Detail. Foto Tom Rossiter
Vestbad. Arkivfoto Forstadsmuseet. Farvebearbejdning GHB Landskabsarkitekter

Project Details

Del