• 1 of 5

  • 2 of 5

  • 3 of 5

  • 4 of 5

  • 5 of 5

Ringbo. Hvordan får nyere kulturarv en ærlig chance?

Om Ringbo Plejehjem

Ringbo Plejehjem ligger i grønne omgivelser tæt på Bagsværd centrum. Det er en ikonisk bygning i en etage, der tegner en åben ring omkring et stort parkrum. Den er tegnet i begyndelse af 1960’erne af Københavns Stadsarkitekt, som på den tid selv stod for kommunens offentlige bygninger. Den var et helt nyt bud på plejehjem og forener datidens ideer om rationelt byggeri med velfærdssamfundets humanistiske idealer og høje arkitektoniske kvalitet.

Ringbo er bygget i forstaden, hvor der var grønt og luftigt og plads til at bygge i een etage. Det er et stort plejehjem med mere end 250 sengepladser. For at undgå lange lige gange, er sengeafdelingen opdelt i mindre sektioner med hver deres indgang, bad og fælles stue. Hele vejen rundt under sengeafdelingen løber en bred kældergang, som sikrede effektiv betjening af den store bygning. Selvom plejehjemmet er bygget af uprætentiøse materialer, er bygningsanlægget udformet originalt og omhyggeligt i en stil som er umiskendelig for H.C. Hansen.

Fredningsarbejde og debat

Ringbo er et  er et helt særligt bygningsanlæg. Debatindlæg og formidling af bygninger er et meget vigtigt element i bygningsbevaring, ikke kun i forbindelse med fredninger, men også i byggesager.

Læs Grethes debatindlæg her Hvordan får nyere kulturarv en ærlig chance?

FAKTA

Del