Det Danske Institut i Rom

Om instituttet:

Lige siden Bertel Thorvaldsen i slutningen af 1700-tallet slog sig ned i byen, har Rom været udflugtsmål for danske forskere, kunstnere, og arkitekter. I 1956 blev Det Danske Institut i Rom eller Accademia di Danimarca oprettet for at samle og huse dem. I 1964 donererede Carlsberg Fonden penge til en ny institutsbygning i kanten af Borghese-parken.

Instituttet blev arkitektens Kay Fisker (1893-1965) sidste bygningsværk. Det er et udpræget dansk modernistisk murstens hus, som forholder sig til det stærke italienske sollys og instituttets mange forskellige funktioner. Det er skulptur af gul tegl. Indvendigt er rummene skiftevis høje – lave, brede- smalle, oppe-nede. Der er store kontraster mellem mørke og lys. Spejlglansen i de blanke sorte teglstensgulve er hemmelighedsfuld og fascinerende.

Projekter:

I forbindelse med Bente Lange Arkitekters restaurering af instituttet, har arkitekturet udarbejdet tidsplaner og budgetopstillinger, samt digitale myndighedstegninger for byggeprojektet.


Se andre projekter for Bente Lange

Den Frie

Pavillonerne i Enghave Parken

FAKTA

Ejer: Det danske institut i Rom Opdragsgiver: Bente Lange Arkitekter Adresse: Via Omero 18, Rom Brutto etageareal: Byggeår: 1964-69 Arkitekter: Kay Fisker, R. Duelund Mortesen, Sv. Høgsbro. Stil og periode. Dansk funktionalisme Links og hints: Dansk Biografisk Leksion / Kay Fisker Flickr / seier+seier / Kay Fisker, det danske institut i rom, april 2005 BESØG WEBSITE